Alpha

Alpha Students bij N.S.U.

Is er meer? Is er meer tussen hemel en aarde? Wat is het christelijk geloof? En wie is Jezus? Wat is bidden? En hoe lees je je Bijbel? Waarom is er kwaad in de wereld? En wat moeten we met de kerk?

Heb je wel eens over deze vragen nagedacht? En vind je het leuk om het hier met anderen over te hebben? Dan is de Alpha-cursus iets voor jou!
De Alpha-cursus biedt je een kennismaking met het christelijk geloof. Tijdens de cursus kun je in een gezellige en open sfeer zelf ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt en wat dit voor jou betekent. In tien avonden en een weekend komen de belangrijkste onderwerpen van het geloof aan bod.

Speciaal voor studenten

Alpha Students bestaat uit tien avonden en een weekend.

Iedere avond begint met een gezamenlijke maaltijd om 18.30 uur, waarna rond 20:00 uur één van de teamleden/gastsprekers een inleiding houdt over het thema van die avond. Hierna is er ruimte voor reacties in de gespreksgroepjes waarin jouw vragen en ideeën centraal staan. De avond is rond 22.00 afgelopen, maar daarna is er natuurlijk de mogelijkheid om te blijven hangen om verder te praten en om een drankje te doen.
Het bijzondere van Students Alpha is dat de cursus wordt gegeven door studenten voor studenten. Doordat we allemaal studenten zijn kunnen we zoeken naar antwoorden die relevant zijn in deze fase van ons leven.
De avonden vinden plaats in de Sociëteit van N.S.U. op Boothstraat 10 te Utrecht. 

Alpha bij N.S.U.

In het seizoen 2023-2024 zijn er twee Alpha cursussen: de eerste startte op 9 oktober en is inmiddels voltooid. De tweede begint op 12 februari.

Schrijf je hier in voor de startavond!

Cursus 2

 • 12 februari – Startavond (n.b.: start om 19:45 zonder maaltijd!)
 • 19 februari – Thema 1: Wie is Jezus?
 • 26 februari – Thema 2: Waarom stierf Jezus?
 • 4 maart  – Thema 3: Hoe kan ik geloven?
 • 11 maart – Thema 4: Bijbel lezen; waarom en hoe?
 • 18 maart – Thema 5: Bidden; waarom en hoe?
 • 22-24 maart (Alphaweekend) – Thema 6: Heilige Geest: wie is de Heilige Geest en wat doet hij? Hoe kan ik vervuld worden?
 • 1 april - Thema 7: Hoe leidt God ons?
 • 8 april – Thema 8: Hoe zit dat met het kwaad?
 • 22 april – Thema 9: Geneest God vandaag de dag nog steeds?
 • 29 april – Thema 10: Hoe zit dat met de kerk?
 • 3 juni – Alpha terugkomavond.


Iets voor jou?

Alpha Students is bedoeld voor alle studenten in Utrecht die interesse hebben in het christelijk geloof. Het maakt niet uit hoeveel je over het geloof weet en op welk punt je staat in relatie tot het geloof: iedereen is welkom.
Het doel van Alpha is om je in gesprek met anderen antwoorden te laten ontdekken op de vragen die jij hebt over het christelijk geloof, en om te kijken welke vragen en ideeën anderen over het geloof hebben. Onze hoop is dat je mag groeien in je kennis over het geloof en dat je Jezus’ liefde zult ervaren. Daarnaast leer je nieuwe mensen kennen en staat gezelligheid op de avonden hoog in het vaandel.
Lijkt het je wat om als kringleider mee te doen? Super! Stuur gerust een email of berichtje met al je vragen.
Opgeven als deelnemer of kringleider kan via deze link (deelnemer) en deze link (kringleider) of via alphacursusnsu@gmail.com

Meer weten?

Instagram: @alphautrecht

Email: alphacursusnsu@gmail.com


Onze sponsoren