Alpha

Is er meer? Is er meer tussen hemel en aarde? Wat is het christelijk geloof? En wie is Jezus? Wat is bidden? En hoe lees je je Bijbel? Waarom is er kwaad in de wereld? En wat moeten we met de kerk?

Heb je wel eens over deze vragen nagedacht? En vind je het leuk om het hier met anderen over te hebben? Dan is de Alpha-cursus iets voor jou!

De Alpha-cursus biedt je een kennismaking met het christelijk geloof. Tijdens de cursus kun je in een gezellige en open sfeer zelf ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt en wat dit voor jou betekent. In tien avonden en een weekend komen de belangrijkste onderwerpen van het geloof aan bod.

Op 12 oktober is de introavond van de eerste cursus van dit jaar. Je bent welkom om te ontdekken of de Alpha iets voor jou is. Op een interactieve manier vertellen we je meer over de Alpha en geven we antwoord op je vragen. 

Speciaal voor studenten

Alpha Students bestaat uit tien avonden en een weekend.

Iedere avond begint met een gezamenlijke maaltijd om 18.30 uur, waarna rond 20:00 uur één van de teamleden/gastsprekers een inleiding houdt over het thema van die avond. Hierna is er ruimte voor reacties in de gespreksgroepjes waarin jouw vragen en ideeën centraal staan. De avond is rond 22.00 afgelopen, maar daarna is er natuurlijk de mogelijkheid om te blijven hangen om verder te praten en om een drankje te doen.

Het bijzondere van Students Alpha is dat de cursus wordt gegeven door studenten voor studenten. Doordat we allemaal studenten zijn kunnen we zoeken naar antwoorden die relevant zijn in deze fase van ons leven.

Voor het eten vragen we een kleine vergoeding van ongeveer €2,50 per avond.

De avonden vinden plaats in de Sociëteit van N.S.U. op Boothstraat 10 te Utrecht.

Coronamaatregelen

Tijdens de cursus zorgen we er te allen tijde voor dat we 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. In de Sociëteit is een zorgvuldig plan opgesteld zodat daar genoeg ruimte voor is, en er is een maximum op het aantal personen dat tegelijkertijd binnen kan zijn. Dit geldt ook voor de weekendaccommodatie. Samen met N.S.U. houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, en bepalen we of er nieuwe richtlijnen of een gewijzigd programma moeten komen. Dit laten we dan natuurlijk weten, en houd hiervoor ook onze social media in de gaten.

We hopen natuurlijk iedereen die wil een plek te geven in de Alphacursus, maar vanwege het beperkte aantal plekken in de Sociëteit zullen we misschien een aantal cursisten geen plek kunnen geven in de aanstaande cursus. In dat geval moeten we gaan uitloten, dit zal dus op een puur willekeurige basis plaatsvinden.

Als je hier nog vragen of opmerkingen over hebt, stuur dan gerust een email of een berichtje!


Alpha bij N.S.U.

In het seizoen 2020-2021 zijn er twee Alpha cursussen: de eerste start op 19 oktober en de tweede op 15 februari.

Cursus 1: oktober t/m december:


12 oktober – vrijblijvende startavond: Is er meer?

(meld je aan via de link: https://forms.gle/eedNswwVQpYwuhKT8 )


19 oktober – Thema 1: Wie is Jezus?

26 oktober – Thema 2: Waarom moest Jezus sterven?

2 november – Thema 3: Hoe kan ik geloven?

9 november – Thema 4: Bijbel lezen: waarom en hoe?

16 november– Thema 5: Bidden: waarom en hoe?

23 november – Thema 6: Hoe leidt God ons?

27 t/m 29 november – Thema 7: Alpha weekend: Heilige Geest

30 november – Thema 8: Hoe zit het met het kwaad?

7 december – Thema 9: Geneest God vandaag nog steeds?

14 december – Thema 10: Hoe zit het met de kerk?

21 december – Afsluitende avond: hoe nu verder?


4 januari - Alpha terugkomavond


Iets voor jou?

Alpha Students is bedoeld voor alle studenten in Utrecht die interesse hebben in het christelijk geloof. Het maakt niet uit hoeveel je over het geloof weet en op welk punt je staat in relatie tot het geloof: iedereen is welkom.


Het doel van de Alpha is om antwoord te geven op de vragen die jij hebt over het christelijk geloof, en om te ontdekken welke vragen en ideeën anderen over het geloof hebben. Onze hoop is dat je mag groeien in je kennis over het geloof en dat je Jezus’ liefde zult ervaren. Daarnaast leer je nieuwe mensen kennen en staat gezelligheid op de avonden hoog in het vaandel.


Lijkt het je wat om als kringleider mee te doen? Super! Stuur gerust een email of berichtje met al je vragen.


Opgeven als deelnemer of kringleider kan via alphacursusnsu@gmail.com.


Wil je nog iets vragen of weten?


Instagram: @alphautrecht

Email: alphacursusnsu@gmail.com


Onze sponsoren