Wat biedt N.S.U.

Wat biedt N.S.U. 

N.S.U. is een christelijke studentenvereniging die een missionair karakter hanteert in de vorm van het motto: ‘Christus kennen en Hem bekend maken aan de studenten in Utrecht.’ Als vereniging wil N.S.U. dit motto realiseren door tussen de studenten te staan, maar tegelijkertijd in verbondenheid met God te leven. Dit houdt in dat niet alle activiteiten direct met het geloof te maken hebben, maar dat de christelijke identiteit van de leden wel tijdens alle activiteiten naar voren komt. Op deze plek kun jij je ontwikkelen, zowel persoonlijk als geestelijk.

Disputen

Als lid van N.S.U. word je lid bij een van de 25 disputen. N.S.U. is opgedeeld in deze disputen, die elk een eigen visie, invulling en cultuur hebben. Een dispuut telt ongeveer twintig leden. Elke dinsdag of elke donderdag komt het dispuut samen. De basisactiviteit is de kring. Het dispuut is opgedeeld in kringen van ongeveer vijf personen per kring. In deze kring wordt verdieping gezocht. Daarnaast heb je met je dispuut ontspannen activiteiten, gala’s, weekenden en dispuutsvakanties. Het dispuut is een van de vele plekken om vriendschappen voor het leven op te bouwen. Deze vaste vriendengroep in je nieuwe stad beperkt zich niet tot de ene avond in de week!

Verenigingsbreed

Ook verenigingsbreed vinden vele activiteiten plaats. Zo wordt er elke dinsdag- en donderdagavond geborreld in De Sociëteit. Verder komt de vereniging samen tijdens het maandelijkse verenigingseten, die vieringen waar we samen op zoek gaan naar God en uiteraard de vele feestjes en gala’s. Binnen de vereniging kun jij jezelf ontwikkelen door onderdeel te zijn van een van de vele commissies. Een mooie plek om je persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen en nieuwe mensen te leren kennen.

Nieuwsgierig? 

Iedere dinsdag en donderdag ben je vanaf 22.00 uur welkom op Boothstraat 10 om sfeer te komen proeven op de borrel, of op een van de andere activiteiten. Daarbij is het ook mogelijk om een avond mee te lopen met een dispuut. Mail voor meer informatie en de mogelijkheden naar abactis@nsutrecht.nl.

b7ad4dbe91fe4513871c9e0ff5215c23.JPG
Navigators__Colorado_Charlie_411_of_453.jpg
67e9747fd26246a7b1252b7b5f89143b.jpg
2ba738228f5c431fb61e2f64a5973681.jpg

Onze sponsoren